Croissant z jajkiem

- 4 Porcji | 31 min
Co powiesz na
croissant z jajkiem
na twardo? Niecodzienne połączenie, prawda? Nie od dziś wiadomo, że Majonez Dekoracyjny WINIARY inspiruje do tworzenia nowych apetycznych połączeń i wymyślania własnych przepisów. Warto spróbować i przekonać się, że klasyczny zestaw jajko, majonez i szczypiorek, zaserwowany w croissancie, nabiera całkiem nowego wyrazu. Dla wzmocnienia efektu możesz dodać jeszcze podsmażony boczek. Mmmm… Palce lizać!Składniki
4
Sztuki
Croissant
1
Trochę
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Trochę
Rukola i/lub roszponka
4
Sztuki
Jajka
1
Pęczek
Szczypiorek
8
plastry
Boczek
1
Szczypta
Świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo.
-
2
Croissanty poprzekrawaj na połówki, wzdłuż ich długości. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
-
3
Na dolnych połówkach croissantów układaj kolejno rukolę i/lub roszponkę i plastry ugotowanego na twardo jajka.
-
4
Całość posyp posiekanym szczypiorem i świeżo zmielonym pieprzem.
-
5
Poskładaj połówki croissantów razem i zajadaj ze smakiem.
-
6
Opcjonalnie możesz dodać do kanapek smażone plastry boczku.
