Croissant z jajkiem

  • 4 Porcji | 31 min

Co powiesz na

croissant z jajkiem

na twardo? Niecodzienne połączenie, prawda? Nie od dziś wiadomo, że Majonez Dekoracyjny WINIARY inspiruje do tworzenia nowych apetycznych połączeń i wymyślania własnych przepisów. Warto spróbować i przekonać się, że klasyczny zestaw jajko, majonez i szczypiorek, zaserwowany w croissancie, nabiera całkiem nowego wyrazu. Dla wzmocnienia efektu możesz dodać jeszcze podsmażony boczek. Mmmm… Palce lizać!

Składniki

4 Sztuki Croissant
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Rukola i/lub roszponka
4 Sztuki Jajka
1 Pęczek Szczypiorek
8 plastry Boczek
1 Szczypta Świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Jajka ugotuj na twardo.
  2. 2
    Croissanty poprzekrawaj na połówki, wzdłuż ich długości. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  3. 3
    Na dolnych połówkach croissantów układaj kolejno rukolę i/lub roszponkę i plastry ugotowanego na twardo jajka.
  4. 4
    Całość posyp posiekanym szczypiorem i świeżo zmielonym pieprzem.
  5. 5
    Poskładaj połówki croissantów razem i zajadaj ze smakiem.
  6. 6
    Opcjonalnie możesz dodać do kanapek smażone plastry boczku.