Burger z mielonym

- 4 Porcji | 25 min
Burger z mielonym
to klasyczna propozycja kanapki na wyjazd i nie tylko! Kotlet mielony, ogórek konserwowy, a do tego – Majonez Dekoracyjny WINIARY, podane w ulubionej bułce – to klasyczny zestaw składników, który smakuje chyba wszystkim. Idealnie sprawdzi się jako szybka w przygotowaniu propozycja na rodzinny obiad lub jako przekąska, na niezobowiązującym domowym przyjęciu. Przygotuj tę kanapkę w dekoracyjnej, imprezowej wersji, przebitą dla wygody długą wykałaczką.Składniki
4
Sztuki
Ulubione bułki
1
Trochę
Majonez Dekoracyjny Winiary
12
plastry
Ogórek konserwowy
1
Sztuka
Cebula czerwona
1
Sztuka
Pomidor
1
Trochę
Rukola
4
Sztuki
Kotlet mielony
1
Trochę
Ulubione kiełki
Sposób przygotowania
-
1
Bułki poprzekrawaj na równe połówki. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
-
2
Na dolnych połówkach bułek układaj kolejno rukolę, plastry ogórka konserwowego, plastry pomidora, krążki cebuli i całe kotlety mielone.
-
3
Posyp kiełkami, np. pora. Składaj kanapki w całość i podawaj, najlepiej w formie „imprezowej”.
-
4
Dla utrzymania stabilności kanapek możesz przebijać je na środku dekoracyjną wykałaczką.
