Chleb wiejski z kurczakiem

  • 4 Porcji | 31 min

Chleb wiejski z kurczakiem

to gorąca i chrupiąca, apetyczna i kanapka. Przygotuj ją według naszego przepisu. Sposób przygotowania jest prosty – trochę pieczonego kurczaka pozostałego z obiadu, odrobina sera żółtego, no i Majonez Dekoracyjny WINIARY – tyle, ile lubisz. Pełen posiłek w jednej kanapce. Wystarczy podgrzać, poskładać i można pałaszować!

Składniki

12 plastry Chleb żytni
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
3 Sztuki Udko kurczaka pieczone
4 plastry Ser cheddar
6 Kawałki Papryka konserwowa pieczona
1 Trochę Szpinak świeży

Sposób przygotowania

  1. 1
    Pokrój chleb na średniej grubości kromki. Połóż wszystkie kromki na grillowej patelni.
  2. 2
    Na czterech z nich połóż po plasterku sera żółtego. Poczekaj, aż chleb będzie lekko chrupiący, a ser nieznacznie rozpuszczony.
  3. 3
    Chrupiące kromki – te bez sera – posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na nich liście szpinaku, kawałki pieczonego kurczaka oraz pokrojone na mniejsze części plastry papryki.
  4. 4
    Następnie ułóż kromki z rozpuszczonym serem i powtórz układanie wszystkich składników.
  5. 5
    Całość przykryj kromkami posmarowanymi Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  6. 6
    Kanapki podawaj przebite dekoracyjną wykałaczką.