Tatar ze śledzia

- 6 Porcji | 65 min
Majonez Dekoracyjny WINIARY jest nieodłącznym elementem tradycyjnych domowych świąt. Klasyczna sałatka jarzynowa bez majonezu? Niemożliwe! Wśród świątecznych pyszności, do których majonez pasuje wprost idealnie, są też dania z ryb, desery i wiele innych potraw, których koniecznie musisz spróbować! Sięgnij po słoik Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i otwórz się na świąteczne inspiracje kulinarne!
Śledzik, grzybki, ogóreczki i Majonez Dekoracyjny WINIARY? To się musi udać!
Łatwa do przygotowania przystawka z matiasem w roli głównej sprawi, że stołownicy nabiorą apetytu na więcej! Polecamy, nie tylko na Święta.
Składniki
4
Sztuki
Filet z matiasa
2
Sztuki
Ogórek kiszony lub konserwowy
1
Trochę
Grzybki konserwowe
1
Sztuka
Pieczona papryka czerwona bez skóry
1
Sztuka
Czerwona cebula mała
2
Łyżeczki
Musztarda francuska
2
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Szczypta
Pieprz
1
Sztuka
Natka pietruszki
4
plastry
Ulubione ciemne pieczywo
Sposób przygotowania
-
1
Rybę, ogórki, grzybki, paprykę oraz cebulę bardzo drobno posiekaj i wymieszaj.
-
2
Dodaj pieprz do smaku, musztardę i majonez dekoracyjny WINIARY.
-
3
Danie podaj w salaterce lub na ciemnym pieczywie posypane natką pietruszki.
-
4
Jeżeli chcesz aby danie wyróżniło się na swiątecznym stole podaj je w formie wieńca, które możesz ozdobić piórkami czerwonej cebuli, cienkimi plasterkami ogórka i kawałeczkami pieczonej papryki.
-
5
Uwaga: jeżeli ryba okaże się bardzo słona to przepłucz ją w wodzie lub mocz wcześniej przez pół godziny.
