Hummus z ciecierzycy

  • 8 Porcji | 18 min

Hummus z ciecierzycy z Majonezem Dekoracyjnym Winiary smakuje wszystkim i sprawdza się nie tylko w karnawale, lecz także przy każdej innej okazji… oraz bez okazji! Pamiętaj – hummus doskonale obywa się bez sztućców! Wystarczy kawałek dobrego pieczywa lub pokrojone surowe warzywa do nabierania pasty.

Składniki

2 czubate łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Puszka Ciecierzyca
1 Łyżeczka Kminek mielony rzymski
1 Ząbek Czosnek
1 Trochę Sok z cytryny

Sposób przygotowania

  1. 1
    Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
  2. 2
    Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, posypać z wierzchu kminem rzymskim.
  3. 3
    Podawać w słoiczkach z pszenną bagietką i/lub chlebkiem typu pita/tortilla oraz surowymi warzywami.