Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym

  • 8 Porcji | 23 min

Pasta z makreli to przekąska smaczna i wygodna – doskonały pomysł na drugie śniadanie lub małe co nieco o dowolnej porze dnia. Jeżeli podasz ją na domowej imprezie lub przyjęciu, na pewno szybko zniknie ze stołu. Są dziesiątki przepisów na pastę z makrelą. Chcesz zaskoczyć rodzinę lub gości kolejną pyszną wersją znanej klasycznej przekąski? W ramach inspiracji przedstawiamy przepis na pastę z makreli z Majonezem Dekoracyjnym Winiary.

Składniki

1 Słoik Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Makrela wędzona
2 Sztuki Ogórek konserwowy nieduży
1 Trochę Szczypiorek
1 Trochę Sok z cytryny
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Ogórki konserwowe bardzo drobno posiekać, szczypiorek pokroić.
  2. 2
    Usunąć ości z makreli, a następnie ją zmiksować.
  3. 3
    Całość wymieszać z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, doprawić do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.
  4. 4
    Podawać na ulubionym chrupkim lub ciemnym pieczywie.