Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym

- 8 Porcji | 23 min
Pasta z makreli
to przekąska smaczna i wygodna – doskonały pomysł na drugie śniadanie lub małe co nieco o dowolnej porze dnia. Jeżeli podasz ją na domowej imprezie lub przyjęciu, na pewno szybko zniknie ze stołu. Są dziesiątki przepisów na pastę z makrelą. Chcesz zaskoczyć rodzinę lub gości kolejną pyszną wersją znanej klasycznej przekąski? W ramach inspiracji przedstawiamy przepis na pastę z makreli z Majonezem Dekoracyjnym Winiary.Składniki
1
Słoik
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Sztuka
Makrela wędzona
2
Sztuki
Ogórek konserwowy nieduży
1
Trochę
Szczypiorek
1
Trochę
Sok z cytryny
1
Szczypta
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Ogórki konserwowe bardzo drobno posiekać, szczypiorek pokroić.
-
2
Usunąć ości z makreli, a następnie ją zmiksować.
-
3
Całość wymieszać z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, doprawić do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.
-
4
Podawać na ulubionym chrupkim lub ciemnym pieczywie.
