Pasta z pieczonych buraków z serem kozim

- 8 Porcji | 50 min
Pasta z pieczonych buraków z serem kozim
– prosta, pyszna, niebanalna. Podobnie, jak dobrze dobrane towarzystwo jest gwarancją udanej zabawy, tak odpowiedni zestaw przekąsek to pewny sposób na imprezę. Przekonaj się, że przekąska nie musi być pracochłonna, by zachwycić smakiem. Wystarczy kilka buraków, Majonez Dekoracyjny Winiary, odrobina fantazji, szczypta inspiracji i oto jest! Pasta z pieczonych buraków – prosta, pyszna, niebanalna.Składniki
300
Gram
Buraki upieczone
2
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
100
Gram
Kozi ser miękki
2
Ząbki
Czosnek
1
Trochę
Uprażone płatki migdałowe
1
Trochę
Sól
1
Trochę
Pieprz
1
Trochę
Tymianek suszony
1
Trochę
Precelki
Sposób przygotowania
-
1
Upieczone buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
-
2
Dodaj Majonez Dekoracyjny Winiary, rozdrobniony ser kozi i przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie sól, pieprz oraz tymianek do smaku.
-
3
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
