Pasta z pieczonych buraków z serem kozim

  • 8 Porcji | 50 min

Podobnie, jak dobrze dobrane towarzystwo jest gwarancją udanej zabawy, tak odpowiedni zestaw składników to pewny sposób na pyszną przekąskę. Przekonaj się, że przekąska nie musi być pracochłonna, by zachwycić smakiem. Wystarczy kilka buraków, Majonez Dekoracyjny Winiary, odrobina fantazji, szczypta inspiracji i oto jest! Pasta z pieczonych buraków – prosta, pyszna, niebanalna.

Składniki

300 Gramy Buraki upieczone
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
100 Gramy Kozi ser miękki
2 Ząbki Czosnek
1 Trochę Uprażone płatki migdałowe
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 Trochę Tymianek suszony
1 Trochę Precelki

Sposób przygotowania

  1. 1
    Upieczone buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. 2
    Dodaj Majonez Dekoracyjny Winiary, rozdrobniony ser kozi i przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie sól, pieprz oraz tymianek do smaku.
  3. 3
    Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.