Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

- 4 Porcji | 46 min
Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach
to ciekawa propozycja wiosennej, sycącej przekąski lub fit śniadania. Wypróbuj nasz pyszny przepis z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY!Składniki
1
Pęczek
Szparagi drobne
4
Sztuki
Jajka
4
plastry
Chleb wiejski
1
Trochę
Masło
1
Trochę
Pieprz czerwony
1
Trochę
Szczypiorek
1
Trochę
Masło klarowane
6
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
150
Gram
Płatki migdałowe
1
Pęczek
Kolendra
Sposób przygotowania
-
1
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i przełóż do wysokiego naczynia.
-
2
Dodaj kolendrę, Majonez Dekoracyjny WINIARY i za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.
-
3
Szparagi gotuj krótko, tak aby były chrupiące i nie straciły koloru – grubsze możesz przeciąć na połówki.
-
4
Na patelni rozgrzej masło i usmaż jajka sadzone.
-
5
Każdą kromkę chleba posmaruj przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.
-
6
Na kromkach chleba układaj szparagi, a na wierzchu – jajka sadzone.
-
7
Posyp czerwonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
