Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

  • 4 Porcji | 64 min

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

to rewelacyjny, wiosenny sposób na młode ziemniaki - wypróbuj na lunch do pracy lub obiad dla dziecka!

Składniki

1 Kilogram Młode ziemniaki
1 Pęczek Zielone szparagi
400 Gram Groszek (może być mrożony)
1 Pęczek Dymka
4 Sztuki Rzodkiewka
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Łyżeczki Przyprawa curry
3 Ząbki Czosnek
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Umyte ziemniaki przełóż̇ do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.
  2. 2
    Dodaj łyżeczkę soli i gotuj około 20 minut, aż będą miękkie. Na ostatnie 7 minut dodaj zielony groszek.
  3. 3
    Ziemniaki odcedź, przestudź i obierz (jeśli wolisz, możesz zostawić je w skórkach).
  4. 4
    Szparagi sparz przez kilka minut we wrzątku, tak aby pozostały chrupiące.
  5. 5
    Białą i zieloną część dymki drobniutko posiekaj.
  6. 6
    Rzodkiewki pokrój w plasterki.
  7. 7
    Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z curry i posiekanym czosnkiem.
  8. 8
    Do dużej miski przełóż ziemniaki i groszek, dodaj posiekaną białą cześć dymki, rzodkiewki, majonez z curry i czosnkiem i wymieszaj.
  9. 9
    Posyp posiekanym zielonym szczypiorkiem z dymki.