Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

- 4 Porcji | 64 min
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry
to rewelacyjny, wiosenny sposób na młode ziemniaki - wypróbuj na lunch do pracy lub obiad dla dziecka!Składniki
1
Kilogram
Młode ziemniaki
1
Pęczek
Zielone szparagi
400
Gram
Groszek (może być mrożony)
1
Pęczek
Dymka
4
Sztuki
Rzodkiewka
4
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
2
Łyżeczki
Przyprawa curry
3
Ząbki
Czosnek
1
Trochę
Sól
1
Trochę
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Umyte ziemniaki przełóż̇ do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.
-
2
Dodaj łyżeczkę soli i gotuj około 20 minut, aż będą miękkie. Na ostatnie 7 minut dodaj zielony groszek.
-
3
Ziemniaki odcedź, przestudź i obierz (jeśli wolisz, możesz zostawić je w skórkach).
-
4
Szparagi sparz przez kilka minut we wrzątku, tak aby pozostały chrupiące.
-
5
Białą i zieloną część dymki drobniutko posiekaj.
-
6
Rzodkiewki pokrój w plasterki.
-
7
Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z curry i posiekanym czosnkiem.
-
8
Do dużej miski przełóż ziemniaki i groszek, dodaj posiekaną białą cześć dymki, rzodkiewki, majonez z curry i czosnkiem i wymieszaj.
-
9
Posyp posiekanym zielonym szczypiorkiem z dymki.
