Lekka sałatka ze szparagami i rzodkiewką

- 6 Porcji | 30 min
Lekka sałatka ze szparagami i rzodkiewką
będzie przyjemną, smaczną i zdrową propozycją na wiosenny lunch. Schrup ją, zanim skończy się sezon na szparagi!Składniki
1
Pęczek
Szparagi
1
Pęczek
Rzodkiewka
2
Gałązki
Mięta
2
Łyżki
Płatki migdałowe
2
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Łyżka
Jogurt naturalny
1
Sztuka
Limonka
1
Trochę
Sól
1
Trochę
Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Szparagi sparz we wrzątku, zanurz w lodowatej wodzie i pokrój na paski przy pomocy obieraczki do jarzyn.
-
2
Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, miętę posiekaj, a płatki migdałowe upraż na patelni.
-
3
Do miski przełóż szparagi, dodaj plasterki rzodkiewki, posiekaną miętę i płatki migdałowe.
-
4
Przygotuj sos: z limonki wyciśnij sok, dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, jogurt, sól, pieprz i wymieszaj.
