Lekka sałatka ze szparagami i rzodkiewką

  • 6 Porcji | 30 min

Składniki

1 Pęczek Szparagi
1 Pęczek Rzodkiewka
2 Gałązki Mięta
2 Łyżki Płatki migdałowe
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Jogurt naturalny
1 Sztuka Limonka
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Szparagi sparz we wrzątku, zanurz w lodowatej wodzie i pokrój na paski przy pomocy obieraczki do jarzyn.
  2. 2
    Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, miętę posiekaj, a płatki migdałowe upraż na patelni.
  3. 3
    Do miski przełóż szparagi, dodaj plasterki rzodkiewki, posiekaną miętę i płatki migdałowe.
  4. 4
    Przygotuj sos: z limonki wyciśnij sok, dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, jogurt, sól, pieprz i wymieszaj.