Kanapka śródziemnomorska z suszonymi pomidorami i szynką parmeńską

  • 4 Porcji | 12 min

Nie musisz czekać do wakacji, by poczuć śródziemnomorski klimat. Z tym przepisem możesz wyczarować go, kiedy tylko zechcesz! Suszone pomidory, szynka wędzona, rukola i Majonez Dekoracyjny WINIARY, który wygodnie nałożysz prosto z butelki – dokładnie tyle, ile zechcesz, a wszystko to w pysznej chrupiącej bagietce! Zaserwuj bliskim kulinarną wycieczkę na południe Europy, choćby dziś!

Składniki

1 Sztuka Bagietka pszenna paryska
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY w butelce
8 Sztuki Suszone pomidory
4 plastry Kozi ser lub inny ulubiony żółty ser
4 plastry Szynka wędzona lub suszona dojrzewająca
1 Trochę Rukola
1 Trochę Kiełki rzodkiewki lub buraka
1 porcja Masło lub oliwa

Sposób przygotowania

  1. 1
    Bagietkę przekrój na pół (bagietkę z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż stanie się lekko rumiana). Na dolną połowę wyciśnij Majonez Dekoracyjny WINIARY wprost
  2. 2
    W dalszej kolejności układaj suszone pomidory pokrojone w paseczki, zwinięte plastry szynki oraz ser. Całość uzupełnij dodatkową porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, rukolą i kiełkami.
  3. 3
    Przykryj drugą połową bagietki.