Kanapka śródziemnomorska z suszonymi pomidorami i szynką parmeńską

- 4 Porcji | 12 min
Kanapka śródziemnomorska z suszonymi pomidorami i szynką parmeńską
przypomni Ci wakacyjny klimat. Nie musisz czekać do wakacji, by go poczuć! Z tym przepisem możesz wyczarować go, kiedy tylko zechcesz! Suszone pomidory, szynka wędzona, rukola i Majonez Dekoracyjny WINIARY, który wygodnie nałożysz prosto z butelki – dokładnie tyle, ile zechcesz, a wszystko to w pysznej chrupiącej bagietce! Zaserwuj bliskim kulinarną wycieczkę na południe Europy, choćby dziś!Składniki
1
Sztuka
Bagietka pszenna paryska
2
Łyżki
Majonez Dekoracyjny WINIARY w butelce
8
Sztuki
Suszone pomidory
4
plastry
Kozi ser lub inny ulubiony żółty ser
4
plastry
Szynka wędzona lub suszona dojrzewająca
1
Trochę
Rukola
1
Trochę
Kiełki rzodkiewki lub buraka
1
porcja
Masło lub oliwa
Sposób przygotowania
-
1
Bagietkę przekrój na pół (bagietkę z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż stanie się lekko rumiana). Na dolną połowę wyciśnij Majonez Dekoracyjny WINIARY wprost
-
2
W dalszej kolejności układaj suszone pomidory pokrojone w paseczki, zwinięte plastry szynki oraz ser. Całość uzupełnij dodatkową porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, rukolą i kiełkami.
-
3
Przykryj drugą połową bagietki.
