Kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami

- 4 Porcji | 30 min
Prosta w przygotowaniu
kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami
pozwoli ci szybko zaspokoić głód o dowolnej porze dnia. Proste składniki, kilka kromek dobrego pieczywa, no i oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY prosto z wygodnego opakowania - plastikowej butelki, który sprawi, że wszystkie smaki idealnie się połączą. Po prostu wyciskasz tyle, ile potrzebujesz, wygodnie i precyzyjnie. Raz dwa i gotowe. A jakie pyszne!Składniki
4
plastry
Chleb pszenny na zakwasie (lub inny, który lubisz)
2
Łyżki
Majonez Dekoracyjny WINIARY w butelce
200
Gram
Tuńczyk w oliwie lub w sosie własnym z puszki albo ze słoika
2
Sztuki
Jajka
1
Pęczek
Szczypiorek
4
Łyżki
Kapary
1
Sztuka
Ogórek zielony
1
Trochę
Sałata roszponka
0
Szklanka
Starty ser typu parmezan lub w wiórkach
1
Sztuka
Cytryna
1
Sztuka
Cebula czerwona
1
porcja
Masło lub oliwa
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo. Przygotuj cztery kromki chleba (chleb z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż stanie się lekko rumiany) i łatwo rozprowadź na nich Majonez Dekoracyjny WINIARY, dzięki wygodnemu opakowaniu – plastikowej butelce.
-
2
Ogórka pokrój w cienkie plasterki i ułóż na majonezie. Szczypiorek posiekaj. Dodaj roszponkę i tuńczyka. Całość posyp szczypiorkiem, kaparami i wiórkami parmezanu.
-
3
Dołóż na każdą kromkę połówkę jajka i porcję Majonezu Dekoracyjnego WINIARY wprost z butelki. Na końcu – posyp kanapkę świeżo startą skórką z cytryny.
