Kanapka w stylu włoskim

  • 2 Porcji | 16 min

Przerwa w pracy? To świetny moment na małą kulinarną podróż do Włoch! Szybka kanapka we włoskim stylu nasyci Twój głód i zapewni chwilę wytchnienia, kiedy tylko zechcesz. Ciabatta, salami, suszone pomidory, do tego kilka zielonych dodatków, Majonez Dekoracyjny WINIARY, i już możesz ruszać do pracy. Wszyscy będą Ci zazdrościć!

Składniki

1 Sztuka Ciabatta
4 plastry Salami
5 plastry ser parmezan lub typu parmezan
2 Sztuki Suszone pomidory
1 Trochę Rukola
1 Łyżka Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Świeże liście bazylii

Sposób przygotowania

  1. 1
    Ciabattę przekrój wzdłuż na pół.
  2. 2
    Jedną połowę posmaruj majonezem.
  3. 3
    Następnie ułóż na niej rukolę, zwinięte plastry salami i suszone pomidory (po odsączeniu z zalewy możesz osuszyć je papierowym ręcznikiem).
  4. 4
    Plastry salami posmaruj majonezem wedle uznania.
  5. 5
    Na koniec posyp płatkami sera oraz świeżą bazylią i przykryj drugą połówką ciabatty.
  6. 6
    Tak przygotowaną kanapkę możesz przekroić na pół.