Kanapka Cesar

  • 2 Porcji | 32 min

Głód często oznacza kiepski nastrój. Na szczęście mamy na to prosty i skuteczny sposób! Doskonała kanapka cezar z kurczakiem, boczkiem, pomidorkami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to niezawodny sposób na dobre samopoczucie o każdej porze dnia.

Składniki

1 Sztuka Filet z kurczaka
2 plastry Boczek
5 plastry ser parmezan lub typu parmezan
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 Łyżka Olej do smażenia
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Sałata rzymska mini
2 plastry Pieczywo wiejskie

Sposób przygotowania

  1. 1
    Filet z kurczaka dopraw solą i pieprzem, obsmaż z obu stron na patelni na łyżce oleju, polej odrobiną wody i przykryj pokrywką, po czym zmniejsz ogień lub moc indukcji i zostaw na około 7 minut.
  2. 2
    Następnie zdejmij pokrywkę, podkręć ogień lub moc indukcji, dorzuć na patelnię plastry boczku i podsmażaj około 5 minut, aż filet nabierze złocistego koloru, a boczek będzie chrupiący.
  3. 3
    Zdejmij mięso z patelni, a zamiast niego ułóż kromki chleba i przyrumień z obu stron.
  4. 4
    Przełóż je na talerz, po czym każdą kromkę posmaruj majonezem i ułóż na nich liście sałaty, pokrojony filet z kurczaka i zrumienione plastry boczku.
  5. 5
    Na koniec każdą kanapkę posyp parmezanem.