Kanapka Cesar

- 2 Porcji | 32 min
Kanapka Cesar
zaspokoi Twój głód i poprawi przy okazji nastrój. Doskonała kanapka cezar z kurczakiem, boczkiem, pomidorkami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to niezawodny sposób na dobre samopoczucie o każdej porze dnia.Składniki
1
Sztuka
Filet z kurczaka
2
plastry
Boczek
5
plastry
ser parmezan lub typu parmezan
1
Trochę
Sól
1
Trochę
Pieprz
1
Łyżka
Olej do smażenia
2
Łyżki
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Sztuka
Sałata rzymska mini
2
plastry
Pieczywo wiejskie
Sposób przygotowania
-
1
Filet z kurczaka dopraw solą i pieprzem, obsmaż z obu stron na patelni na łyżce oleju, polej odrobiną wody i przykryj pokrywką, po czym zmniejsz ogień lub moc indukcji i zostaw na około 7 minut.
-
2
Następnie zdejmij pokrywkę, podkręć ogień lub moc indukcji, dorzuć na patelnię plastry boczku i podsmażaj około 5 minut, aż filet nabierze złocistego koloru, a boczek będzie chrupiący.
-
3
Zdejmij mięso z patelni, a zamiast niego ułóż kromki chleba i przyrumień z obu stron.
-
4
Przełóż je na talerz, po czym każdą kromkę posmaruj majonezem i ułóż na nich liście sałaty, pokrojony filet z kurczaka i zrumienione plastry boczku.
-
5
Na koniec każdą kanapkę posyp parmezanem.
