Kanapka małego urwisa

- 2 Porcji | 18 min
Kanapka małego urwisa
to doskonały pomysł na przekąskę w ciągu dnia. Dzieci pokochają jej smak! Zabawne i pyszne kanapki błyskawicznie poprawią nastrój małego łakomczucha i dostarczą porcję energii na dalsze psoty. Klasyczny zestaw składników – szynka, pomidor, żółty ser i sałata – idealnie komponuje się z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Uwaga! Te kanapki znikają w mgnieniu oka – warto od razu przygotować więcej!Składniki
2
plastry
Chleb tostowy
2
Liście
Sałata
1
plaster
Szynka wiejska chuda
2
plastry
Ser żółty
1
plaster
Pomidor
1
Łyżka
Majonez Dekoracyjny Winiary
4
plastry
Ogórek
1
Trochę
Ulubione kiełki
2
Sztuki
Borówki
Sposób przygotowania
-
1
Kromkę pieczywa tostowego posmaruj majonezem.
-
2
Ułóż na niej sałatę, szynkę i plaster sera.
-
3
Przekrój kanapkę na pół po skosie.
-
4
Plasterek pomidora przekrój na pół, a każdą połówkę układaj na szynce tak, aby wystawała w dolnej części kanapki, skórką na zewnątrz.
-
5
Następnie pokrój pozostałe pół plasterka sera na paseczki i ułóż je jak ząbki na plasterkach pomidora.
-
6
Drugą kromkę chleba posmaruj majonezem i także przekrój po skosie na pół.
-
7
Przykryj przygotowane wcześniej kanapeczki tak, by powstały dwa trójkąty.
-
8
Każdą kanapeczkę udekoruj na wierzchu dwoma plasterkami ogórka, na których układaj borówki przekrojone na pół – to będą oczka.
-
9
Na koniec ułóż czuprynkę z porcji kiełków.
