Kanapka małego urwisa

  • 2 Porcji | 18 min

Kanapka małego urwisa

to doskonały pomysł na przekąskę w ciągu dnia. Dzieci pokochają jej smak! Zabawne i pyszne kanapki błyskawicznie poprawią nastrój małego łakomczucha i dostarczą porcję energii na dalsze psoty. Klasyczny zestaw składników – szynka, pomidor, żółty ser i sałata – idealnie komponuje się z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Uwaga! Te kanapki znikają w mgnieniu oka – warto od razu przygotować więcej!

Składniki

2 plastry Chleb tostowy
2 Liście Sałata
1 plaster Szynka wiejska chuda
2 plastry Ser żółty
1 plaster Pomidor
1 Łyżka Majonez Dekoracyjny Winiary
4 plastry Ogórek
1 Trochę Ulubione kiełki
2 Sztuki Borówki

Sposób przygotowania

  1. 1
    Kromkę pieczywa tostowego posmaruj majonezem.
  2. 2
    Ułóż na niej sałatę, szynkę i plaster sera.
  3. 3
    Przekrój kanapkę na pół po skosie.
  4. 4
    Plasterek pomidora przekrój na pół, a każdą połówkę układaj na szynce tak, aby wystawała w dolnej części kanapki, skórką na zewnątrz.
  5. 5
    Następnie pokrój pozostałe pół plasterka sera na paseczki i ułóż je jak ząbki na plasterkach pomidora.
  6. 6
    Drugą kromkę chleba posmaruj majonezem i także przekrój po skosie na pół.
  7. 7
    Przykryj przygotowane wcześniej kanapeczki tak, by powstały dwa trójkąty.
  8. 8
    Każdą kanapeczkę udekoruj na wierzchu dwoma plasterkami ogórka, na których układaj borówki przekrojone na pół – to będą oczka.
  9. 9
    Na koniec ułóż czuprynkę z porcji kiełków.