Kanapka w stylu fit

  • 1 Porcja | 11 min

Kanapka, która dostarczy porcji energii i odrobiny przyjemności o dowolnej porze dnia. O jej wyjątkowym charakterze decyduje połączenie smaków słodkich i wytrawnych, prosty przepis sprawia zaś, że możesz przygotować ją w parę chwil. Sprawdź, jak wspaniale sprawdza się połączenie świeżej figi z avocado, łososiem i odrobiną Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, i poczuj się fit, kiedy tylko zechcesz!

Składniki

1 Kawałek Chleb wiejski
1 plaster Łosoś
1 Sztuka Figa świeża lub kilka winogron
1 Sztuka Awokado
1 Trochę Rukola
1 Łyżka Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Łyżki Sos dressing
10 Mililitry Oliwa z oliwek
20 Mililitry Ocet jabłkowy
1 Łyżeczka Miód
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Kromkę chleba posmaruj majonezem i ułóż na niej liście rukoli.
  2. 2
    Następnie na jednej części ułóż zwinięty plaster łososia, a na drugiej – plastry awokado.
  3. 3
    Na koniec udekoruj kanapkę cząstkami figi lub przekrojonymi na połówki winogronami.
  4. 4
    Przed podaniem polej kanapkę dressingiem.