Sałatka śledziowa na pierniku

  • 6 Porcji | 1520 min

Nasz nowy pomysł na sałatkę śledziową to połączenie klasycznych świątecznych przysmaków – orzechów i suszonych moreli – ze śledziami i Majonezem Dekoracyjnym Winiary. Ta prosta kompozycja kulinarna zachwyca bogactwem smaków, a podawana na pierniczkach prezentuje się wyjątkowo apetycznie! Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się!

Składniki

500 Gram Śledzie w oleju
1 Sztuka Jabłka
13 Sztuki Suszone morele
1 Szklanka Orzechy włoskie
1 Sztuka Por
1 Szklanka Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 paczka Kruche pierniczki

Sposób przygotowania

  1. 1
    Śledzie i jabłka pokrój w kostkę.
  2. 2
    Namoczone wcześniej morele i orzechy (najlepiej na noc, będą miały delikatniejszy smak) posiekaj i dodaj do śledzi oraz jabłek.
  3. 3
    Dodaj drobno pokrojony por, majonez, sól i pieprz.
  4. 4
    Wymieszaj sałatkę i odstaw na godzinę, by smaki się przegryzły.
  5. 5
    Sałatkę podawaj przekładaną pierniczkami – po 2 pierniczki na porcję.