Sałatka śledziowa na pierniku

- 6 Porcji | 1520 min
Nasz nowy pomysł na sałatkę śledziową to połączenie klasycznych świątecznych przysmaków – orzechów i suszonych moreli – ze śledziami i Majonezem Dekoracyjnym Winiary. Ta prosta kompozycja kulinarna zachwyca bogactwem smaków, a podawana na pierniczkach prezentuje się wyjątkowo apetycznie! Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się!
Składniki
500
Gram
Śledzie w oleju
1
Sztuka
Jabłka
13
Sztuki
Suszone morele
1
Szklanka
Orzechy włoskie
1
Sztuka
Por
1
Szklanka
Majonez Dekoracyjny Winiary
1
Trochę
Sól
1
Trochę
Pieprz
1
paczka
Kruche pierniczki
Sposób przygotowania
-
1
Śledzie i jabłka pokrój w kostkę.
-
2
Namoczone wcześniej morele i orzechy (najlepiej na noc, będą miały delikatniejszy smak) posiekaj i dodaj do śledzi oraz jabłek.
-
3
Dodaj drobno pokrojony por, majonez, sól i pieprz.
-
4
Wymieszaj sałatkę i odstaw na godzinę, by smaki się przegryzły.
-
5
Sałatkę podawaj przekładaną pierniczkami – po 2 pierniczki na porcję.
