Jajka a'la burgery

  • 4 Porcji | 25 min

Jajka to niezbędny składnik wielkanocnego menu. Podawane z majonezem i udekorowane szczypiorkiem powracają co roku na świąteczny stół. Może tym razem warto przygotować je w całkiem nowy sposób? Jajka w formie burgerów z majonezem, boczkiem i serem będą pyszną niespodzianką dla wszystkich domowników!

Składniki

4 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
4 Łyżeczki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Liście Sałata dekoracyjna
2 plastry Pomidor
2 plastry Boczek
2 plastry Ser żółty
1 Łyżeczka Sezam prażony

Sposób przygotowania

  1. 1
    Jajka pościnaj z jednego boku, a następnie przetnij wzdłuż, na połówki.
  2. 2
    Przygotuj spody "burgerów" – posmaruj ścięte połówki jajek majonezem, następnie układaj na nich sałatę, ser, pomidor, boczek, na wierzch połóż po łyżeczce majonezu i przykrywaj drugą połówką jajka.
  3. 3
    Na koniec każdego „burgera” przebij wykałaczką i posyp uprażonym sezamem.