Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

  • 6 Porcji | 30 min

Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

z uszkami z rzodkiewek i wąsami ze szczypiorku z pewnością sprawią rodzinie wiele radości i w mgnieniu oka znikną ze stołu!

Składniki

6 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
5 Łyżeczki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Pęczek Szczypiorek
1 paczka Roszponka lub sałata rzymska
2 Sztuki Czarne oliwki
3 Sztuki Rzodkiewka
1 Szczypta Pieprz
1 Szczypta Sól

Sposób przygotowania

  1. 1
    Jajka przekrój wzdłuż na połówki.
  2. 2
    Na talerzu porozkładaj połówki jajek.
  3. 3
    Żółtka wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. 4
    Tak przygotowaną masą wypełnij zagłębienia po żółtkach w połówkach jajek.
  5. 5
    Plasterki rzodkiewki przecinaj na pół i układaj z nich uszy króliczków. Ze szczypiorku ułóż wąsy, a z pokrojonych na kwadraciki oliwek zrób oczy.