Sałatka z brokuła, jajek i kukurydzy

  • 4 Porcji | 40 min

Sałatka z brokułów, jajek i kukurydzy to zrównoważone połączenie smaków, które doskonale sprawdza się jako dodatek do obiadu, samodzielne danie w porze kolacji lub drugie śniadanie do pracy. Ważną zaletą tego dania jest krótki czas przygotowania – nie więcej niż pół godziny, a smakowity efekt sprawi, że na pewno sięgniesz po dokładkę!

Składniki

1 Sztuka Brokuł
3 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
1 Puszka Kukurydza Konserwowa
20 Gramy Majonez Dekoracyjny WINIARY
3 Łyżki Pestki słonecznika prażone
1 Łyżka Sok z cytryny
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
1 Szczypta Cukier
1 Łyżeczka Musztarda

Sposób przygotowania

  1. 1
    Brokuł umyj i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem soli, odrobiny cukru i soku z cytryny. Po ostudzeniu, podziel na różyczki.
  2. 2
    Jajka obierz i pokrój w dość dużą kostkę. Ziarna słonecznika przyrumień na suchej patelni. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. 3
    Wszystkie składniki włóż do salaterki.
  4. 4
    Dodaj majonez wymieszany z musztardą, odrobiną soli i pieprzu i delikatnie wymieszaj.