Jajka faszerowane groszkiem

- 12 Porcji | 30 min
Jajka faszerowane groszkiem doskonale wpiszą się w wiosenne menu i pięknie zaprezentują się na wielkanocnym stole, przyciągając uwagę zielonym kolorem pysznego farszu z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Składniki
6
Sztuki
Jajka
3
Łyżki
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1
opakowanie
Mrożony zielony groszek
1
Trochę
Sok z cytryny
4
Sztuki
Suszone pomidory
1
Szczypta
Sól
1
Szczypta
Pieprz
1
Trochę
Szczypiorek
1
Sztuka
Rzodkiewka do dekoracji
1
Trochę
Kiełki do dekoracji
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.
-
2
Każde jajko przekrój wzdłuż, na pół. Oddziel żółtka od białek.
-
3
Żółtka przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub dokładnie rozgnieć widelcem.
-
4
Zielony groszek przelej ciepłą wodą, aby się rozmroził. Dokładnie odcedź, a następnie zmiksuj na gładką masę przy pomocy blendera. (Możesz zostawić kilka całych ziaren groszku do dekoracji.)
-
5
Połącz masy z groszku i żółtek. Dopraw całość do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i wymieszaj.
-
6
Następnie dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i ponownie wymieszaj farsz.
-
7
Rzodkiewkę pokrój w półplasterki. Szczypiorek potnij na kawałki o długości 2-3 cm. Suszone pomidory pokrój w paski.
-
8
Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem i udekoruj je pokrojonymi warzywami. Możesz dołożyć również pozostawione ziarna groszku czy ulubione kiełki.
