Jajka faszerowane pastą z łososia i rzodkiewkami

  • 4 Porcji | 22 min

Czy wyobrażasz sobie Wielkanoc bez jajek z Majonezem Dekoracyjnym Winiary? Mamy je dla Ciebie w nowej, odświeżonej odsłonie. Wypróbuj jajka faszerowane pastą z łososia z rzodkiewkami. Rzodkiewki ozdobią, a przy okazji przyjemnie zaostrzą łagodne jajka z pastą rybną. Jeśli nie masz lub nie lubisz łososia, możesz go zastąpić inną rybą, np. tuńczykiem, halibutem lub dorszem. Jajka faszerowane pastą z łososia z rzodkiewkami ozdób też gałązkami koperku i ćwiartkami cytryny. Sokiem z cytryny możesz skropić każdą połówkę jajka. Łosoś go uwielbia, a dodatek soku odświeży smak przystawki. Na wszelki wypadek zrób większą porcję!

Składniki

6 Sztuki Jajka
1 Puszka Łosoś (można zastąpić 150 g łososia wędzonego na ciepło)
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Pęczek Rzodkiewka
4 Gałązki Koperek
1 Trochę Sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1
    Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki – na brzegach połówek możesz wyciąć ozdobne ząbki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż do miski.
  2. 2
    Do żółtek dodaj odsączonego z zalewy łososia i dokładnie rozgnieć widelcem.
  3. 3
    Dodaj majonez i posiekany koperek (jedną gałązkę zostaw do dekoracji), dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  4. 4
    Pastę przełóż do szprycy i wypełniaj nią miejsca po żółtkach w połówkach jajek.
  5. 5
    Tak przygotowane jajka ozdabiaj plasterkami rzodkiewek i piórkami koperku.