Klasyczna sałatka jarzynowa

- 4 Porcji | 15 min
Klasyczna sałatka jarzynowa doskonale znana, choć w różnych domach smakuje nieco inaczej, przygotowana według ulubionego przepisu. W zależności od okazji można podawać ją w różnych formach. Zainspiruj się i tym razem zaserwuj sałatkę jarzynową z różnorodnymi, apetycznymi dodatkami, do wyboru.
Składniki
500
Gram
Sałatka jarzynowa
1
Trochę
Majonez Dekoracyjny WINIARY
2
plastry
Łosoś wędzony
1
Sztuka
Ogórek zielony
1
Trochę
Kiełki
Sposób przygotowania
-
1
Przygotuj sałatkę jarzynową według ulubionego przepisu.
-
2
Podziel ją na pojedyncze porcje, rozkładając do miseczek.
-
3
Ogórka, bez obierania, pokrój wzdłuż w cienkie plastry.
-
4
Z ćwiartki jabłka ze skórką wytnij gwiazdo nasienne i również pokrój ją w cienkie plasterki.
-
5
Plastry wędzonego łososia pokrój w paski o szerokości 2-3 cm.
-
6
Każdą porcję sałatki udekoruj różnorodnie przygotowanymi dodatkami. Plastry ogórka i paski łososia zwiń w ruloniki. Z plastrów jabłka układaj wachlarzyki. Łyżeczką nakładaj niewielkie porcje Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Wierzch posyp ulubionymi kiełkami.
