Klasyczna sałatka jarzynowa

  • 4 Porcji | 15 min

Klasyczna sałatka jarzynowa doskonale znana, choć w różnych domach smakuje nieco inaczej, przygotowana według ulubionego przepisu. W zależności od okazji można podawać ją w różnych formach. Zainspiruj się i tym razem zaserwuj sałatkę jarzynową z różnorodnymi, apetycznymi dodatkami, do wyboru.

Składniki

500 Gram Sałatka jarzynowa
1 Trochę Majonez Dekoracyjny WINIARY
2 plastry Łosoś wędzony
1 Sztuka Ogórek zielony
1 Trochę Kiełki

Sposób przygotowania

  1. 1
    Przygotuj sałatkę jarzynową według ulubionego przepisu.
  2. 2
    Podziel ją na pojedyncze porcje, rozkładając do miseczek.
  3. 3
    Ogórka, bez obierania, pokrój wzdłuż w cienkie plastry.
  4. 4
    Z ćwiartki jabłka ze skórką wytnij gwiazdo nasienne i również pokrój ją w cienkie plasterki.
  5. 5
    Plastry wędzonego łososia pokrój w paski o szerokości 2-3 cm.
  6. 6
    Każdą porcję sałatki udekoruj różnorodnie przygotowanymi dodatkami. Plastry ogórka i paski łososia zwiń w ruloniki. Z plastrów jabłka układaj wachlarzyki. Łyżeczką nakładaj niewielkie porcje Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Wierzch posyp ulubionymi kiełkami.