Sałatka śledziowa na pierniku

  • 6 porcji | 80 min.
Nasz nowy pomysł na sałatkę śledziową to połączenie klasycznych świątecznych przysmaków – orzechów i suszonych moreli – ze śledziami i Majonezem Dekoracyjnym Winiary. Ta prosta kompozycja kulinarna zachwyca bogactwem smaków, a podawana na pierniczkach prezentuje się wyjątkowo apetycznie! Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się!

Składniki

500 Gram Śledzie w oleju
1 Sztuka Jabłka
13 Sztuki Suszone morele
1/2 Szklanka Orzechy włoskie
1 Sztuka Por
1/2 Szklanka Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 paczka Kruche pierniczki

Sposób przygotowania

  1. 1

    Śledzie i jabłka pokrój w kostkę.

  2. 2

    Namoczone wcześniej morele i orzechy (najlepiej na noc, będą miały delikatniejszy smak) posiekaj i dodaj do śledzi oraz jabłek.

  3. 3

    Dodaj drobno pokrojony por, majonez, sól i pieprz.

  4. 4

    Wymieszaj sałatkę i odstaw na godzinę, by smaki się przegryzły.

  5. 5

    Sałatkę podawaj przekładaną pierniczkami – po 2 pierniczki na porcję.