Sałatka śledziowa na pierniku
- 6 porcji | 80 min.
Składniki
500 Gram Śledzie w oleju
1 Sztuka Jabłka
13 Sztuki Suszone morele
1/2 Szklanka Orzechy włoskie
1 Sztuka Por
1/2 Szklanka Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 paczka Kruche pierniczki
Sposób przygotowania
-
1
Śledzie i jabłka pokrój w kostkę.
-
2
Namoczone wcześniej morele i orzechy (najlepiej na noc, będą miały delikatniejszy smak) posiekaj i dodaj do śledzi oraz jabłek.
-
3
Dodaj drobno pokrojony por, majonez, sól i pieprz.
-
4
Wymieszaj sałatkę i odstaw na godzinę, by smaki się przegryzły.
-
5
Sałatkę podawaj przekładaną pierniczkami – po 2 pierniczki na porcję.