Świąteczna sałatka warstwowa
- 4 porcje | 153 min.
świąteczna sałatka warstwowa
z konserwowego selera, kukurydzy i zielonego groszku, z żółtym serem, porem, jajkami na twardo i pysznym Majonezem dekoracyjnym WINIARY.Składniki
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
5 Sztuki Jajko
1 Puszka Kukurydza Konserwowa
1 Puszka Groszek konserwowy
1 Słoik Seler konserwowy
200 Gram Ser żółty starty
150 Gram Por (biała część)
1/2 Pęczek Natka pietruszki
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Cukier
Sposób przygotowania
-
1
Odsącz seler, kukurydzę i groszek z zalewy.
-
2
Por pokrój w plasterki, sparz wrzątkiem, delikatnie posól i posyp cukrem.
-
3
Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
-
4
W salaterce układaj warstwowo seler, kukurydzę, połowę Majonezu, por, jajka, pozostały Majonez, groszek i ser.
-
5
Posyp natką pietruszki.
-
6
Jeśli chcesz podać sałatkę w sposób pokazany na zdjęciu, wystarczy odwrócić kolejność nakładania warstw do szklanego naczynia i włożyć na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki przykryj naczynie talerzem i odwróć. Gotowe!