Świąteczna sałatka warstwowa

  • 4 porcje | 153 min.
Wyjątkowo dekoracyjna,

świąteczna sałatka warstwowa

z konserwowego selera, kukurydzy i zielonego groszku, z żółtym serem, porem, jajkami na twardo i pysznym Majonezem dekoracyjnym WINIARY.

Składniki

4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
5 Sztuki Jajko
1 Puszka Kukurydza Konserwowa
1 Puszka Groszek konserwowy
1 Słoik Seler konserwowy
200 Gram Ser żółty starty
150 Gram Por (biała część)
1/2 Pęczek Natka pietruszki
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Cukier

Sposób przygotowania

  1. 1

    Odsącz seler, kukurydzę i groszek z zalewy.

  2. 2

    Por pokrój w plasterki, sparz wrzątkiem, delikatnie posól i posyp cukrem.

  3. 3

    Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.

  4. 4

    W salaterce układaj warstwowo seler, kukurydzę, połowę Majonezu, por, jajka, pozostały Majonez, groszek i ser.

  5. 5

    Posyp natką pietruszki.

  6. 6

    Jeśli chcesz podać sałatkę w sposób pokazany na zdjęciu, wystarczy odwrócić kolejność nakładania warstw do szklanego naczynia i włożyć na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki przykryj naczynie talerzem i odwróć. Gotowe!