Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

  • 6 porcji | 30 min.

Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

z uszkami z rzodkiewek i wąsami ze szczypiorku z pewnością sprawią rodzinie wiele radości i w mgnieniu oka znikną ze stołu!

Składniki

6 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
5 Łyżeczki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Pęczek Szczypiorek
1 paczka Roszponka lub sałata rzymska
2 Sztuki Czarne oliwki
3 Sztuki Rzodkiewka
1 Szczypta Pieprz
1 Szczypta Sól

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka przekrój wzdłuż na połówki.

  2. 2

    Na talerzu porozkładaj połówki jajek.

  3. 3

    Żółtka wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem.

  4. 4

    Tak przygotowaną masą wypełnij zagłębienia po żółtkach w połówkach jajek.

  5. 5

    Plasterki rzodkiewki przecinaj na pół i układaj z nich uszy króliczków. Ze szczypiorku ułóż wąsy, a z pokrojonych na kwadraciki oliwek zrób oczy.