Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

- 6 porcji | 30 min.
Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków
z uszkami z rzodkiewek i wąsami ze szczypiorku z pewnością sprawią rodzinie wiele radości i w mgnieniu oka znikną ze stołu!Składniki
6 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
5 Łyżeczki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Pęczek Szczypiorek
1 paczka Roszponka lub sałata rzymska
2 Sztuki Czarne oliwki
3 Sztuki Rzodkiewka
1 Szczypta Pieprz
1 Szczypta Sól
Sposób przygotowania
-
1
Jajka przekrój wzdłuż na połówki.
-
2
Na talerzu porozkładaj połówki jajek.
-
3
Żółtka wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
-
4
Tak przygotowaną masą wypełnij zagłębienia po żółtkach w połówkach jajek.
-
5
Plasterki rzodkiewki przecinaj na pół i układaj z nich uszy króliczków. Ze szczypiorku ułóż wąsy, a z pokrojonych na kwadraciki oliwek zrób oczy.
