Piętrowa przekąska z jajkiem i pumperniklem

  • 8 porcji | 45 min.
Pumpernikiel, jajko na twardo i porcja pasty rybnej, a wszystko to w nowym apetycznym wydaniu –

piętrowa przekąska z jajkiem i pumperniklem

! Oto świetny sposób na powitanie wiosny lub urozmaicenie menu. Ta piętrowa przekąska ma w sobie tak wiele pysznych składników, że naprawdę trudno jej się oprzeć.

Składniki

4 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
3 Łyżeczki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę pieprz czarny ziarnisty
1 Sztuka Wędzony pstrąg
1 Pęczek Koperek
16 plastry Okrągłe kromki chleba pumpernikiel
1 Trochę Kiełki buraka

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i podziel na 2 połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż do osobnej miseczki.

  2. 2

    Do żółtek dodaj pozostałe składniki: wędzoną rybę bez ości oraz majonez. Rozdrobnij je widelcem i dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw pastę świeżo mielonym pieprzem i dodaj posiekany koperek.

  3. 3

    Na jednej kromce pumpernikla rozsmaruj pastę, po czym przykryj drugą kromką.

  4. 4

    W miejsca po żółtkach nałóż pastę – dla ładniejszego efektu możesz użyć rękawa cukierniczego.

  5. 5

    Żeby połączyć chleb i jajko, na wierzchu pumpernikla połóż odrobinę pasty. Na niej umieść połówkę jajka. Udekoruj gałązką koperku i kiełkami buraka lub innymi ulubionymi kiełkami.