Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

  • 12 porcji | 70 min.
Aromatyczne

babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

z nutą maślaną z dodatkiem majonezu.

Składniki

3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 opakowanie Cukier wanilinowy WINIARY
3/4 Łyżeczka Proszek do pieczenia
3 Sztuki Jajka
85 Gram Mąka ziemniaczana
85 Gram Mąka pszenna
40 Gram Skórka z pomarańczy
40 Gram Czekolada gorzka posiekana
150 Gram Masło
300 Gram Cukier puder
50 Gram Kakao
2 Łyżki Mleko

Sposób przygotowania

  1. 1

    Piekarnik rozgrzej do 170°C.

  2. 2

    Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.

  3. 3

    Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.

  4. 4

    Do masy jajecznej dodawaj stopniowo mąkę delikatnie mieszając. Dodaj majonez, skórkę pomarańczową i posiekaną czekoladę. Całość wymieszaj.

  5. 5

    Przełóż ciasto do foremek napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.

  6. 6

    Masło ubij z połową cukru na gładką masę. Dodaj mleko, resztę cukru, kakao i dalej ubijaj przez 3-4 minuty. Masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką.