Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym
- 12 porcji | 70 min.
babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym
z nutą maślaną z dodatkiem majonezu.Składniki
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 opakowanie Cukier wanilinowy WINIARY
3/4 Łyżeczka Proszek do pieczenia
3 Sztuki Jajka
85 Gram Mąka ziemniaczana
85 Gram Mąka pszenna
40 Gram Skórka z pomarańczy
40 Gram Czekolada gorzka posiekana
150 Gram Masło
300 Gram Cukier puder
50 Gram Kakao
2 Łyżki Mleko
Sposób przygotowania
-
1
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
-
2
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
-
3
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.
-
4
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo mąkę delikatnie mieszając. Dodaj majonez, skórkę pomarańczową i posiekaną czekoladę. Całość wymieszaj.
-
5
Przełóż ciasto do foremek napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
-
6
Masło ubij z połową cukru na gładką masę. Dodaj mleko, resztę cukru, kakao i dalej ubijaj przez 3-4 minuty. Masę przełóż do szprycy z dowolną końcówką.