Babeczki majonezowe z kremem kawowym
- 12 porcji | 78 min.
babeczki majonezowe z kremem kawowym
oprószone ziarnami kawy, będą ozdobą każdego stołu.Składniki
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 opakowanie Cukier wanilinowy WINIARY
3/4 Łyżeczka Proszek do pieczenia
3 Sztuki Jajka
170 Gram Cukier
85 Gram Mąka ziemniaczana
85 Gram Mąka pszenna
150 Gram Masło
300 Gram Cukier puder
2 Łyżki NESCAFÉ Classic Kawa rozpuszczalna
2 Łyżki Mleko
Sposób przygotowania
-
o
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
-
2
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
-
3
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i aromat. Całość delikatnie wymieszaj.
-
4
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
-
m
Masło ubij z połową cukru na gładką masę.
-
6
Dodaj mleko, resztę cukru, dalej ubijaj przez 3-4 minuty.
-
7
Na koniec dodaj kawę wystudzoną do temperatury pokojowej.
-
8
Do dekoracji użyj ziaren kawy.