Babeczki majonezowe z kremem kawowym

  • 12 porcji | 78 min.
Świąteczne, lekkie i puszyste

babeczki majonezowe z kremem kawowym

oprószone ziarnami kawy, będą ozdobą każdego stołu.

Składniki

3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 opakowanie Cukier wanilinowy WINIARY
3/4 Łyżeczka Proszek do pieczenia
3 Sztuki Jajka
170 Gram Cukier
85 Gram Mąka ziemniaczana
85 Gram Mąka pszenna
150 Gram Masło
300 Gram Cukier puder
2 Łyżki NESCAFÉ Classic Kawa rozpuszczalna
2 Łyżki Mleko

Sposób przygotowania

  1. o

    Piekarnik rozgrzej do 170°C.

  2. 2

    Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.

  3. 3

    Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i aromat. Całość delikatnie wymieszaj.

  4. 4

    Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.

  5. m

    Masło ubij z połową cukru na gładką masę.

  6. 6

    Dodaj mleko, resztę cukru, dalej ubijaj przez 3-4 minuty.

  7. 7

    Na koniec dodaj kawę wystudzoną do temperatury pokojowej.

  8. 8

    Do dekoracji użyj ziaren kawy.