Babeczki z francuskiego ciasta z sałatką jarzynową
- 8 porcji | 155 min.
Ciasto francuskie i sałatka jarzynowa to nowe, pyszne połączenie, którą z pewnością doceni cała rodzina. Zrób sałatkę jarzynową według ulubionego, sprawdzonego przepisu. Z gotowego ciasta francuskiego przygotuj niewielkie okrągłe foremki. Wypiecz, by były rumiane i chrupiące, po czym nałóż do każdej z nich niewielką porcję sałatki. Udekoruj na wierzchu porcją majonezu i obsyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Sałatkowe babeczki są łatwe do przygotowania, pyszne i wygodne – w sam raz na dwa kęsy!
Sprawdź nasz przepis na sałatkę jarzynową
Składniki
Sposób przygotowania
-
1
Marchewkę i pietruszkę oczyść, umyj i ugotuj.
-
2
Oddzielnie ugotuj obrane ziemniaki. Odsącz i ostudź.
-
3
Ugotowane warzywa oraz jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy.
-
4
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
-
5
Przed podaniem odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
-
6
Z gotowego ciasta francuskiego przygotuj niewielkie okrągłe foremki. Wypiecz, by były rumiane i chrupiące, po czym nałóż do każdej z nich niewielką porcję sałatki.
-
7
Udekoruj na wierzchu porcją majonezu i obsyp drobno posiekanym szczypiorkiem.