Bowl z grillowanym halloumi

- 4 porcje | 27 min.
Składniki
Sposób przygotowania
-
1
Majonez WINIARY wymieszaj z połową skórki z cytryny, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem, opcjonalnie dodaj pastę tahini.
-
2
Cukinię pokrój w cienkie paski przy pomocy obieraczki. W misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę, koperek oraz sól i pieprz. Odstaw do zamarynowania na 5-10 min.
-
3
Pomidorki skrop oliwą z oliwek oraz posyp solą i pieprzem. Grilluj na mocno rozgrzanym ruszcie około 3-5 min.
-
4
Ser halloumi pokrój w plastry. Dopraw solą i pieprzem, a następnie grilluj na mocno rozgrzanym ruszcie.
-
5
Pozostałą połowę skórki z cytryny wymieszaj z ugotowaną soczewicą. Dodaj połowę drobno posiekanej mięty oraz sól i pieprz.
-
6
W misce ułóż porcję soczewicy. Dodaj majonez, a na wierzchu ułóż pokrojone dodatki.
-
7
Na końcu połóż zgrillowany ser i pomidory. Serwuj z majonezem WINIARY i ziołami.
