Burger z mielonym
- 4 porcje | 25 min.
Burger z mielonym
to klasyczna propozycja kanapki na wyjazd i nie tylko! Kotlet mielony, ogórek konserwowy, a do tego – Majonez Dekoracyjny WINIARY, podane w ulubionej bułce – to klasyczny zestaw składników, który smakuje chyba wszystkim. Idealnie sprawdzi się jako szybka w przygotowaniu propozycja na rodzinny obiad lub jako przekąska, na niezobowiązującym domowym przyjęciu. Przygotuj tę kanapkę w dekoracyjnej, imprezowej wersji, przebitą dla wygody długą wykałaczką.Składniki
4 Sztuki Ulubione bułki
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
12 plastry Ogórek konserwowy
1 Sztuka Cebula czerwona
1 Sztuka Pomidor
1 Trochę Rukola
4 Sztuki Kotlet mielony
1 Trochę Ulubione kiełki
Sposób przygotowania
-
1
Bułki poprzekrawaj na równe połówki. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
-
2
Na dolnych połówkach bułek układaj kolejno rukolę, plastry ogórka konserwowego, plastry pomidora, krążki cebuli i całe kotlety mielone.
-
3
Posyp kiełkami, np. pora. Składaj kanapki w całość i podawaj, najlepiej w formie „imprezowej”.
-
4
Dla utrzymania stabilności kanapek możesz przebijać je na środku dekoracyjną wykałaczką.