Chałka z pieczenią i pieczarkami

  • 4 porcje | 43 min.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

jest dobra na każdą okazję – sprawdzi się jako drobna przekąska, ale może też zastąpić cały obiad. Nasza propozycja należy do tego drugiego rodzaju kanapek. To konkretna, sycąca przekąska, bogata w składniki i pełna smaku. Przygotujesz ją w prosty sposób z wykorzystaniem pieczonej karkówki, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz podsmażonych kromek chałki. Kanapka, którą najesz się do syta? Wypróbuj nasz przepis!

Składniki

4 plastry Chałka
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
400 Gram Karkówka pieczona - plastry/kawałki
200 Gram Pieczarki
2 Sztuki Cebula
1 Trochę Rukola
1 Trochę Tymianek świeży
10 Gram Masło
3 Łyżki Olej słonecznikowy

Sposób przygotowania

  1. 1

    Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.

  2. 2

    Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.

  3. 3

    Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.

  4. 4

    Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.

  5. 5

    Całość udekoruj świeżym tymiankiem.