Chałka z pieczenią i pieczarkami
- 4 porcje | 43 min.
Chałka z pieczenią i pieczarkami
jest dobra na każdą okazję – sprawdzi się jako drobna przekąska, ale może też zastąpić cały obiad. Nasza propozycja należy do tego drugiego rodzaju kanapek. To konkretna, sycąca przekąska, bogata w składniki i pełna smaku. Przygotujesz ją w prosty sposób z wykorzystaniem pieczonej karkówki, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz podsmażonych kromek chałki. Kanapka, którą najesz się do syta? Wypróbuj nasz przepis!Składniki
4 plastry Chałka
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
400 Gram Karkówka pieczona - plastry/kawałki
200 Gram Pieczarki
2 Sztuki Cebula
1 Trochę Rukola
1 Trochę Tymianek świeży
10 Gram Masło
3 Łyżki Olej słonecznikowy
Sposób przygotowania
-
1
Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.
-
2
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.
-
3
Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.
-
4
Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.
-
5
Całość udekoruj świeżym tymiankiem.