Colesław z mango

  • 4 porcje | 13 min.

Składniki

1/4 Główka Kapusta czerwona
1/4 Główka Kapusta włoska
1 Sztuka Mango niezbyt miękkie
6 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Łyżeczka Musztarda
1 Trochę Sok z cytryny lub limonki
1 Sztuka Marchewka
1 Sztuka Cebula czerwona (lub zwykła)
1 Trochę Papryczka chill (opcjonalnie)
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz czarny
1 Trochę Natka pietruszki, kolendra lub szczypiorek (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

  1. 1

    Kapustę pokrój w cienkie plastry lub poszatkuj. Mango obierz i pokrój w cienkie paski – w zapałkę. Marchewkę zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Chili posiekaj.

  2. 2

    Majonez WINIARY wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny.

  3. 3

    Kapustę wymieszaj z marchewką, mango, cebulą. Dodaj majonez oraz posiekane zioła. Wymieszaj dokładnie. Dopraw solą, cukrem i pieprzem do smaku.