Croissant z jajkiem
- 4 porcje | 31 min.
croissant z jajkiem
na twardo? Niecodzienne połączenie, prawda? Nie od dziś wiadomo, że Majonez Dekoracyjny WINIARY inspiruje do tworzenia nowych apetycznych połączeń i wymyślania własnych przepisów. Warto spróbować i przekonać się, że klasyczny zestaw jajko, majonez i szczypiorek, zaserwowany w croissancie, nabiera całkiem nowego wyrazu. Dla wzmocnienia efektu możesz dodać jeszcze podsmażony boczek. Mmmm… Palce lizać!Składniki
4 Sztuki Croissant
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Rukola i/lub roszponka
4 Sztuki Jajka
1 Pęczek Szczypiorek
8 plastry Boczek
1 Szczypta Świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo.
-
2
Croissanty poprzekrawaj na połówki, wzdłuż ich długości. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
-
3
Na dolnych połówkach croissantów układaj kolejno rukolę i/lub roszponkę i plastry ugotowanego na twardo jajka.
-
4
Całość posyp posiekanym szczypiorem i świeżo zmielonym pieprzem.
-
5
Poskładaj połówki croissantów razem i zajadaj ze smakiem.
-
6
Opcjonalnie możesz dodać do kanapek smażone plastry boczku.