Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

  • 12 porcji | 115 min.

Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

w kolorowych papilotkach. Delikatny, wiśniowy krem zdobi i rozpływa się w ustach.

Składniki

3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 opakowanie Cukier wanilinowy WINIARY
3/4 Łyżeczka Proszek do pieczenia
3 Sztuki Jajka
170 Gram Cukier
85 Gram Mąka ziemniaczana
85 Gram Mąka pszenna
30 Gram Kakao
250 Mililitry Śmietana 30%
200 Gram Serek mascarpone
1/2 opakowanie Galaretka wiśniowa WINIARY
30 Gram Cukier puder

Sposób przygotowania

  1. 1

    Piekarnik rozgrzej do 180°C.

  2. 2

    Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.

  3. 3

    Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao.

  4. 4

    Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.

  5. 5

    Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.

  6. 6

    Ubij śmietankę na sztywną masę, dodaj serek, pół opakowania galaretki wiśniowej i cukier. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.

  7. 7

    Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut. Przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj kandyzowanych wiśni i listków mięty.