Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym
- 12 porcji | 115 min.
Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym
w kolorowych papilotkach. Delikatny, wiśniowy krem zdobi i rozpływa się w ustach.Składniki
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 opakowanie Cukier wanilinowy WINIARY
3/4 Łyżeczka Proszek do pieczenia
3 Sztuki Jajka
170 Gram Cukier
85 Gram Mąka ziemniaczana
85 Gram Mąka pszenna
30 Gram Kakao
250 Mililitry Śmietana 30%
200 Gram Serek mascarpone
1/2 opakowanie Galaretka wiśniowa WINIARY
30 Gram Cukier puder
Sposób przygotowania
-
1
Piekarnik rozgrzej do 180°C.
-
2
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
-
3
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao.
-
4
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
-
5
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
-
6
Ubij śmietankę na sztywną masę, dodaj serek, pół opakowania galaretki wiśniowej i cukier. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
-
7
Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut. Przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj kandyzowanych wiśni i listków mięty.