Czerwone śledzie z jabłkiem i żurawiną

  • 8 porcji | 35 min.
Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu

czerwone śledzie z jabłkiem i żurawiną

, z dodatkiem jajek, koperku i aromatycznych kaparów. Całość doprawiona majonezem wymieszanym z sokiem z buraka.

Składniki

6 Sztuki Śledź w occie
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Czerwona cebula
1 Sztuka Jabłko czerwone
2 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
2 Łyżki Sok z buraków
1 Pęczek Koperek
2 Łyżki Kapary
2 Łyżki Żurawina suszona
1 Szczypta Sól

Sposób przygotowania

  1. 1

    Śledzie pokój w paski.

  2. 2

    Cebulę pokrój w piórka.

  3. 3

    Jabłko i jajka pokrój w kostkę.

  4. 4

    Majonez wymieszaj z sokiem z buraka.

  5. 5

    Koperek grubo posiekaj.

  6. 6

    Połącz wszystkie składniki dodając kapary i żurawinę. Dodaj majonez z sokiem.

  7. 7

    Całość dopraw solą i pieprzem.