Grillowana kukurydza

  • 4 porcje | 28 min.

Grillowana kukurydza

z rusztu jest jeszcze lepsza - koniecznie wypróbuj! Letnie danie podawaj z majonezem jalapenio lub majonezem orientalnym.

Składniki

4 Sztuki Kukurydza w kolbach
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Łyżki Mus z mango
1 Łyżeczka Papryczki jalapeno marynowane posiekane
3 Łyżki Kolendra świeża posiekana
1 Łyżeczka Sok z cytryny
2 Łyżki Orzechy pistacjowe posiekane

Sposób przygotowania

  1. 1

    Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj.

  2. 2

    Kukurydze obierz z włosowatych liści, a duże zielone wywiń na zewnątrz i przewiąż sznurkiem.

  3. 3

    Tak przygotowane grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 12 min, często obracając.

  4. 4

    Sos do kukurydzy podawaj w osobnej miseczce.

  5. 5

    Jeśli chcesz, możesz też na każdą kolbę, zaraz po upieczeniu, położyć odrobinę masła.