Grillowana kukurydza
- 4 porcje | 28 min.
Grillowana kukurydza
z rusztu jest jeszcze lepsza - koniecznie wypróbuj! Letnie danie podawaj z majonezem jalapenio lub majonezem orientalnym.Składniki
4 Sztuki Kukurydza w kolbach
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Łyżki Mus z mango
1 Łyżeczka Papryczki jalapeno marynowane posiekane
3 Łyżki Kolendra świeża posiekana
1 Łyżeczka Sok z cytryny
2 Łyżki Orzechy pistacjowe posiekane
Sposób przygotowania
-
1
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj.
-
2
Kukurydze obierz z włosowatych liści, a duże zielone wywiń na zewnątrz i przewiąż sznurkiem.
-
3
Tak przygotowane grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 12 min, często obracając.
-
4
Sos do kukurydzy podawaj w osobnej miseczce.
-
5
Jeśli chcesz, możesz też na każdą kolbę, zaraz po upieczeniu, położyć odrobinę masła.