Grillowane pałki z kurczaka
![Grillowane pałki z kurczaka Grillowane pałki z kurczaka](/sites/default/files/srh_recipes/1031c51b992f8ae38c75e42d73016d01.jpg)
- 4 porcje | 1498 min.
Grillowane pałki z kurczaka
to bardzo sycący przepis na obiad. Podawaj z surówką i majonezem z limonką i szczypiorkiem, majonezem miętowym lub majonezem jalapenio.Składniki
1 Kilogram Pałki z kurczaka
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Łyżki Olej
1 Łyżka Musztarda
1 Łyżka Rozmaryn posiekany
2 Ząbki Czosnek posiekany
1 Łyżeczka Papryka Słodka
1 Łyżeczka Kumin mielony
1/2 Łyżeczka Pieprz cayenne
1 Łyżeczka Sól
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Sos sojowy
1 Łyżka Sok ananasowy
2 plastry Ananas drobno posiekany
1 Łyżeczka Imbir tarty
1 Ząbek Czosnek posiekany
Sposób przygotowania
-
1
Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w dużej misce.
-
2
Do marynaty dodaj pałki z kurczaka, wymieszaj i odstaw na co najmniej 2 godziny, a najlepiej – na całą noc.
-
4
Pałki grilluj przez około 30-35 minut, często obracając.
-
4
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.
-
5
Gotowe pałki podawaj z sosem w osobnej miseczce.
![](/themes/custom/majonez_dekoracyjny_bootstrap4/images/winiary_majonez.jpg)