Grillowany kalafior i kapusta pekińska
- 4 porcje | 43 min.
Grillowany kalafior i kapusta pekińska zaskoczą Cię swoimi bogatymi, lekko orzechowymi smakami i aromatem. Warzywa potrafią być w kuchni bardzo inspirujące i w wersji grillowanej, zyskują pełnię smaku. Danie podawaj z majonezem bazyliowo cytrynowym lub majonezem orientalnym.
Składniki
Sposób przygotowania
-
1
Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.
-
2
Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.
-
3
Kapustę przekrój na pół.
-
4
Warzywa grilluj około 15 minut, obracając w połowie czasu.
-
5
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS SŁODKO-KWAŚNY.
-
6
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS BURACZKOWO-CZOSNKOWY.
-
7
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS CRISPY BACON.