Grillowany kalafior i kapusta pekińska
- 4 porcje | 43 min.
Grillowany kalafior i kapusta pekińska
zaskoczą Cię swoimi bogatymi, lekko orzechowymi smakami i aromatem. Warzywa potrafią być w kuchni bardzo inspirujące i w wersji grillowanej, zyskują pełnię smaku. Danie podawaj z majonezem bazyliowo cytrynowym lub majonezem orientalnym.Składniki
1 Sztuka Kalafior
1 Sztuka Kapusta pekińska
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Sos sojowy
1 Łyżeczka Olej sezamowy
1 Łyżeczka Cukier trzcinowy
1 Łyżeczka Imbir tarty
2 Ząbki Czosnek posiekany
1 Łyżka Ketchup
1 Łyżka Ocet winny
1 Pęczek Szczypiorek posiekany
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Buraki zblendowane
1 Ząbek Czosnek posiekany
1 Łyżeczka Sok z cytryny
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
4 plastry Boczek wysmażony na chrupko na suchej patelni i pokruszony
1/2 Sztuka Czerwona cebula drobno posiekana
1 Sztuka Papryczka chili drobno posiekana
Sposób przygotowania
-
1
Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.
-
2
Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.
-
3
Kapustę przekrój na pół.
-
4
Warzywa grilluj około 15 minut, obracając w połowie czasu.
-
5
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS SŁODKO-KWAŚNY.
-
6
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS BURACZKOWO-CZOSNKOWY.
-
7
W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS CRISPY BACON.