Grillowany mix sezonowych warzyw

  • 4 porcje | 28 min.

Grillowany mix sezonowych warzyw

będzie gwiazdą Twojego stołu. Po danie sięgnie każdy, kto je również oczami - mieszanka kolorów na półmisku wygląda bardzo apetycznie i efektownie, a grillowanie wydobędzie pełnię ich smaku. Podawaj z majonezem bazyliowo cytrynowym lub z majonezem z limonką i szczypiorkiem.

Składniki

1 Sztuka Bakłażan
1 Sztuka Cukinia
250 Gram Pieczarki
1 Sztuka Cebula duża
1 Sztuka Papryka duża
1 opakowanie Pomidory koktajlowe w kiściach
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Ocet jabłkowy
2 Łyżeczki Musztarda
2 Łyżeczki Natka pietruszki
1 Łyżeczka Kapary posiekane
1 Szczypta Cukier
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Pomidorki koktajlowe pozostaw w całości. Pozostałe warzywa pokrój na plastry.

  2. 2

    Grilluj warzywa przez około 10-15 min, obracając w połowie czasu.

  3. 3

    W tym czasie przygotuj sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.

  4. 4

    Warzywa podawaj z wybranym sosem.