Grillowany mix sezonowych warzyw

- 4 porcje | 28 min.
Grillowany mix sezonowych warzyw będzie gwiazdą Twojego stołu. Po danie sięgnie każdy, kto je również oczami - mieszanka kolorów na półmisku wygląda bardzo apetycznie i efektownie, a grillowanie wydobędzie pełnię ich smaku. Podawaj z majonezem bazyliowo cytrynowym lub z majonezem z limonką i szczypiorkiem.
Składniki
1 Sztuka Bakłażan
1 Sztuka Cukinia
250 Gram Pieczarki
1 Sztuka Cebula duża
1 Sztuka Papryka duża
1 opakowanie Pomidory koktajlowe w kiściach
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Łyżka Ocet jabłkowy
2 Łyżeczki Musztarda
2 Łyżeczki Natka pietruszki
1 Łyżeczka Kapary posiekane
1 Szczypta Cukier
1 Szczypta Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Pomidorki koktajlowe pozostaw w całości. Pozostałe warzywa pokrój na plastry.
-
2
Grilluj warzywa przez około 10-15 min, obracając w połowie czasu.
-
3
W tym czasie przygotuj sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.
-
4
Warzywa podawaj z wybranym sosem.
