Hummus z ciecierzycy

  • 8 porcji | 18 min.

Hummus z ciecierzycy

z Majonezem Dekoracyjnym Winiary smakuje wszystkim i sprawdza się nie tylko w karnawale, lecz także przy każdej innej okazji… oraz bez okazji! Pamiętaj – hummus doskonale obywa się bez sztućców! Wystarczy kawałek dobrego pieczywa lub pokrojone surowe warzywa do nabierania pasty.

Składniki

2 czubate łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Puszka Ciecierzyca
1 Łyżeczka Kminek mielony rzymski
1 Ząbek Czosnek
1 Trochę Sok z cytryny

Sposób przygotowania

  1. 1

    Ciecierzycę odsączyć z zalewy.

  2. 2

    Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, posypać z wierzchu kminem rzymskim.

  3. 3

    Podawać w słoiczkach z pszenną bagietką i/lub chlebkiem typu pita/tortilla oraz surowymi warzywami.