Jajka faszerowane a'la cezar z parmezanem i grzanką

  • 6 | 30 min.

Składniki

6 Sztuki Jajka
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Trochę Przyprawa do zup, sosów, sałatek WINIARY
2 Sztuki Anchois (marynowane sardele)
2 Łyżki Parmezan tarty
1 Trochę Parmezan w płatkach
1 Sztuka Kromka Pieczywo tostowe
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 Trochę Sałata rzymska baby

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek.

  2. 2

    Przekrój je ostrym nożem na połówki.

  3. 3

    Delikatnie wyjmij żółtka. Przełóż je do miski i dokładnie rozgnieć widelcem lub przeciśnij przez drobne sitko.

  4. 4

    Do żółtek dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, bardzo drobno posiekane i roztarte nożem anchois, tarty parmezan i pieprz. Dopraw Przyprawą WINIARY w płynie lub szczyptą soli - pamiętając, że anchois są słone. Całość dokładnie wymieszaj.

  5. 5

    Kromkę pieczywa opiecz w tosterze lub w piekarniku i pokrój w drobną kostkę.

  6. 6

    Białka jajek wypełnij przygotowanym farszem i udekoruj grzankami, płatkami parmezanu oraz kawałkami listków sałaty.