Jajka faszerowane groszkiem

  • 12 | 30 min.
Jajka faszerowane groszkiem doskonale wpiszą się w wiosenne menu i pięknie zaprezentują się na wielkanocnym stole, przyciągając uwagę zielonym kolorem pysznego farszu z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

Składniki

6 Sztuki Jajka
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 opakowanie Mrożony zielony groszek
1 Trochę Sok z cytryny
4 Sztuki Suszone pomidory
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
1 Trochę Szczypiorek
1 Sztuka Rzodkiewka do dekoracji
1 Trochę Kiełki do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.

  2. 2

    Każde jajko przekrój wzdłuż, na pół. Oddziel żółtka od białek.

  3. 3

    Żółtka przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub dokładnie rozgnieć widelcem.

  4. 4

    Zielony groszek przelej ciepłą wodą, aby się rozmroził. Dokładnie odcedź, a następnie zmiksuj na gładką masę przy pomocy blendera. (Możesz zostawić kilka całych ziaren groszku do dekoracji.)

  5. 5

    Połącz masy z groszku i żółtek. Dopraw całość do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i wymieszaj.

  6. 6

    Następnie dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i ponownie wymieszaj farsz.

  7. 7

    Rzodkiewkę pokrój w półplasterki. Szczypiorek potnij na kawałki o długości 2-3 cm. Suszone pomidory pokrój w paski.

  8. 8

    Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem i udekoruj je pokrojonymi warzywami. Możesz dołożyć również pozostawione ziarna groszku czy ulubione kiełki.