Jajka faszerowane humusem
- 12 Porcji | 30 min.
Składniki
6 Sztuki Jajka
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1/2 Puszka Ciecierzyca (z puszki lub namoczona przez noc i ugotowana)
1 Trochę Sok z cytryny
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 Szczypta Kumin mielony
1 Trochę Korniszony
1 Sztuka Rzodkiewka do dekoracji
1 Trochę Koperek lub ulubione kiełki do dekoracji
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.
-
2
Każde jajko przekrój wzdłuż, na pół. Oddziel żółtka od białek.
-
3
W misce wymieszaj ze sobą: odcedzoną z zalewy ciecierzycę (możesz zostawić kilka ziaren do dekoracji), żółtka oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz mielonym kuminem.
-
4
Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem.
-
5
Oprósz je delikatnie mielonym kuminem i udekoruj kawałkami korniszonów. Możesz również dołożyć półplasterki rzodkiewki, koperek lub kiełki.