Jajka faszerowane pieczarkami
- 12 porcji | 55 min.
Składniki
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Cebula mała
5 Sztuki Pieczarki
1 Łyżka Masło
6 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
1 Trochę Kiełki rzodkiewki
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotowane na twardo obierz, przekrój wzdłoż na połowki, a następnie wyjmij z nich ostrożnie żółtka.
-
2
Pieczarki oczyść, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
-
3
Na maśle zeszklij cebulę, dodaj pieczarki, duś do odparowania płynu. Ostudź.
-
4
Jajka przekrój na połowę, wyjmij żółtka.
-
5
Pieczarki, majonez i żółtka połącz. Dopraw solą i pieprzem, nałóż na połówki jajek.
-
6
Przyozdób kiełkami pora lub rzodkiewki.