Jajka faszerowane pieczarkami

  • 12 porcji | 55 min.
Jeśli chcesz podać jajka w całkiem nowy sposób i sprawić kulinarną niespodziankę swojej rodzinie lub gościom – sprawdź naszą inspirację! Małe przepiórcze jajeczka, ugotowane na twardo i podane w kieliszkach z odrobiną różowego sosu andaluzyjskiego oraz wiosennym akcentem w postaci łodyżki szczypiorku, będą wspaniale prezentować się na każdym stole.

Składniki

2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Cebula mała
5 Sztuki Pieczarki
1 Łyżka Masło
6 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
1 Trochę Kiełki rzodkiewki

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka ugotowane na twardo obierz, przekrój wzdłoż na połowki, a następnie wyjmij z nich ostrożnie żółtka.

  2. 2

    Pieczarki oczyść, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

  3. 3

    Na maśle zeszklij cebulę, dodaj pieczarki, duś do odparowania płynu. Ostudź.

  4. 4

    Jajka przekrój na połowę, wyjmij żółtka.

  5. 5

    Pieczarki, majonez i żółtka połącz. Dopraw solą i pieprzem, nałóż na połówki jajek.

  6. 6

    Przyozdób kiełkami pora lub rzodkiewki.