Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym
- 6 porcji | 60 min.
Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta
to przekąska, którą możesz przygotować samodzielnie, by zrobić pyszną niespodziankę znajomym lub rodzinie. Wygląda wyjątkowo apetycznie, smakuje wspaniale, a przy tym jest wygodna do jedzenia. Połączenie chrupiącego ciasta z delikatnym farszem podbije serce każdego smakosza. Oto przepis na sukces kulinarny i… towarzyski! Musisz go wypróbować!Składniki
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 opakowanie Kruche mrożone słone ciasto
2 Sztuki Por
4 Łyżki Tarty parmezan
1 Łyżka Masło
6 Sztuki Jajka przepiórcze
1 Trochę Rzeżucha
1 Trochę Sól
1 Szczypta Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Z porcji ciasta wykrój 6 kółek, tak aby wyłożyć nimi foremki do tartaletek.
-
2
Na patelni rozpuść masło i przesmaż drobno posiekanego pora. Kiedy już będzie miękki, przestudź, dopraw solą i pieprzem i dodaj majonez i parmezan, wymieszaj.
-
3
Ciasto w tartaletkach nakłuj widelcem, nałóż farsz porowy i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C przez 20-25 minut.
-
4
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 minuty), na każdej tartaletce układaj po 2 połówki, posyp rzeżuchą.