Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

  • 6 porcji | 60 min.

Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta

to przekąska, którą możesz przygotować samodzielnie, by zrobić pyszną niespodziankę znajomym lub rodzinie. Wygląda wyjątkowo apetycznie, smakuje wspaniale, a przy tym jest wygodna do jedzenia. Połączenie chrupiącego ciasta z delikatnym farszem podbije serce każdego smakosza. Oto przepis na sukces kulinarny i… towarzyski! Musisz go wypróbować!

Składniki

3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 opakowanie Kruche mrożone słone ciasto
2 Sztuki Por
4 Łyżki Tarty parmezan
1 Łyżka Masło
6 Sztuki Jajka przepiórcze
1 Trochę Rzeżucha
1 Trochę Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Z porcji ciasta wykrój 6 kółek, tak aby wyłożyć nimi foremki do tartaletek.

  2. 2

    Na patelni rozpuść masło i przesmaż drobno posiekanego pora. Kiedy już będzie miękki, przestudź, dopraw solą i pieprzem i dodaj majonez i parmezan, wymieszaj.

  3. 3

    Ciasto w tartaletkach nakłuj widelcem, nałóż farsz porowy i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C przez 20-25 minut.

  4. 4

    Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 minuty), na każdej tartaletce układaj po 2 połówki, posyp rzeżuchą.