Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu
![Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu](/sites/default/files/srh_recipes/733d3757654d09046fb6a9eb97781951.jpg)
- 6 porcji | 23 min.
jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu
! Małe przepiórcze jajeczka, ugotowane na twardo i podane w kieliszkach z odrobiną różowego sosu andaluzyjskiego oraz wiosennym akcentem w postaci łodyżki szczypiorku, będą wspaniale prezentować się na każdym stole.Składniki
6 Sztuki Jajka przepiórcze ugotowane na twardo
4 czubate łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżeczka ketchup lub koncentrat pomidorowy
2 Sztuki Papryka konserwowa duża
1 Łyżka Natka pietruszki
Sposób przygotowania
-
1
Aby jajka ugotowały się na twardo – gotuj je przez trzynaście minut. Ostudź. Obierz.
-
2
Przygotuj sos z pokrojonej w drobną kostkę papryki i pozostałych składników.
-
3
Przełóż sos do kieliszków. Do każdego kieliszka włóż jedno jajko, a na koniec – udekoruj szczypiorkiem.
![](/themes/custom/majonez_dekoracyjny_bootstrap4/images/winiary_majonez.jpg)