Jajka z kawiorem i łososiem
- 12 porcji | 30 min.
Jajka z kawiorem i łososiem
są wypełnione farszem z żółtek, majonezu i drobno krojonego koperku, podawane z cienkimi płatami wędzonego łososia lub pstrąga, udekorowane plastrami cytryny i świeżym koperkiem.Składniki
1 Łyżka Majonez Dekoracyjny Winiary
6 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
50 Gram Łosoś wędzony w plastrach
2 Łyżki Kawior czerwony z łososia lub pstrąga
2 plastry Cytryna
1 Trochę Koperek Świeży
Sposób przygotowania
-
1
Jajka przekrój na połowę, wyjmij żółtka i rozgnieć je widelcem, wymieszaj z majonezem i drobno pokrojonym koperkiem.
-
2
Farsz nałóż na jajka w miejsce wyjętych żółtek.
-
3
Na wierzchu jajek ułóż zawinięte w rożki cienkie plasterki łososia wędzonego. W rożki łososia nałóż kawior.
-
4
Plasterki cytryny przekrój każdy na sześć trójkątów, odkrój skórkę.
-
5
Jajka udekoruj cytryną i koperkiem.