Jajka z kawiorem i łososiem

  • 12 porcji | 30 min.

Jajka z kawiorem i łososiem

są wypełnione farszem z żółtek, majonezu i drobno krojonego koperku, podawane z cienkimi płatami wędzonego łososia lub pstrąga, udekorowane plastrami cytryny i świeżym koperkiem.

Składniki

1 Łyżka Majonez Dekoracyjny Winiary
6 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
50 Gram Łosoś wędzony w plastrach
2 Łyżki Kawior czerwony z łososia lub pstrąga
2 plastry Cytryna
1 Trochę Koperek Świeży

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka przekrój na połowę, wyjmij żółtka i rozgnieć je widelcem, wymieszaj z majonezem i drobno pokrojonym koperkiem.

  2. 2

    Farsz nałóż na jajka w miejsce wyjętych żółtek.

  3. 3

    Na wierzchu jajek ułóż zawinięte w rożki cienkie plasterki łososia wędzonego. W rożki łososia nałóż kawior.

  4. 4

    Plasterki cytryny przekrój każdy na sześć trójkątów, odkrój skórkę.

  5. 5

    Jajka udekoruj cytryną i koperkiem.