Jajka z musem łososiowym

  • 4 porcje | 25 min.

Jajka z musem łososiowym

z majonezem i cytryną, ozdobione koprem, podane na liściach roszponki.
Jajka z musem łososiowym to alternatywa dla tradycyjnych faszerowanych jajek. Nadzienie przygotuj z majonezu, łososia wędzonego i cytryny. Jajka z musem będą idealne na rodzinne spotkania urodzinowe i imieninowe. Podaj je z białym pieczywem.

Składniki

4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
6 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
150 Gram Łosoś wędzony
1 Sztuka Cytryna
1 Trochę Koperek
1 Trochę Szpinak lub roszponka

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka obierz i przekrój na połowę.

  2. 2

    Łososia pokrój na mniejsze części i przełóż do blendera, dodaj majonez i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Wszystko zmiksuj na gładką masę.

  3. 3

    Na każdą połówkę nałóż masę łososiową.

  4. 4

    Udekoruj każdą połówkę koperkiem i cytryną.

  5. 5

    Jajka ułóż na półmisku wyłożonym listkami szpinaku lub roszponki.